تبیان، دستیار زندگی

روپوش پزشکان و پرستاران؛ ناقل میکروب

محققان می گویند روپوش های پزشکان و پرستاران می تواند آلوده به انواع و اقسام میکروب هایی باشد که قدرت انتقال به بیماران را دارند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
 
روپوش پزشکان

اخبار جدید حاکی از آن است که شاید بهتر باشد پزشکان قبل از شروع کار کمی آستین های خود را بالا بزنند. دانشمندان می گویند روپوش های سفید و آستین بلند پزشکان می تواند آلوده به انواع و اقسام ویروس هایی باشد که قدرت انتقال به بیماران را دارند.

محققان مرکز پزشکی دانشگاه کلیولند اوهایو با مطالعه 34 کارمند مراقبت های بهداشتی که یا روپوش سفید آنها کوتاه و یا بلند بود و نیز درحال بررسی یک مانکن آلوده به دی ان ای ناشی از ویروس موزاییکی گل کلم بودند به طرح این سؤال پرداختند که آیا روپوش پزشکان ناقل میکروب است؟

به گفته محققان، این ویروس، عفونی کننده گیاهان و برای انسان ها مضر است و می تواند به شیوه مشابه دیگر پاتوژن های مضر مانند باکتری هایی که منجر به اسهال شدید می شوند منتقل شود.

در این مطالعه شرکت کنندگان به هنگام بررسی مانکن دستکش به دست داشتند سپس آن را درآوردند و دست های خود را شستند و یک جفت دستکش جدید دیگر پیش از بررسی مانکن که تمیز بود پوشیدند.

در پایان، محققان به بررسی آستین ها، مچ دست و خود دست های آنها پرداختند و نمونه های دی ان ای ویروس گل کلم را آزمایش کردند.

نتایج نشان داد وقتی که پزشکان روپوش آستین بلند به تن می کنند 25 درصد موارد، آستین ها و مچ دست هایشان آلوده به ویروس مورد نظر است، در حالی که این اتفاق برای روپوش های آستین کوتاه نمی افتد.

این یافته تأیید مناسبی برای این توصیه به پزشکان و کارمندان بخش پزشکی است که حتماً برای کاهش خطر انتقال بیماری زاها از روپوش های آستین کوتاه استفاده کنند.

در سال 2007 بود که وزارت بهداشت بریتانیا نیز سیاست «کمی پایین تر از آرنج» را به بیمارستان ها ابلاغ کرد. در این سیاست، کادر پزشکی ملزم به پوشیدن آستین کوتاه بودند. این اتفاق در سال 2014 با کمی تغییر در آمریکا نیز مطرح شد.

البته این توصیه همچنان با مقاومت برخی پزشکان روبرو است. این دسته از پزشکان خواستار شواهد بیشتر مبنی بر تأثیر قطعی آستین بلند بر افزایش احتمال انتقال پاتوژن ها هستند.

در واقع، به پژوهش های بیشتری نیاز است که نشان دهد به راه انداختن پوشیدن آستین کوتاه به عنوان یک خط مشی ضروری نهادهای پزشکی و مراقب سلامت واقعاً در کاهش تعداد عفونت های قابل انتشار در یک بیمارستان مؤثر است.

میکروب های لباس پرستاران

تحقیق دیگری نیز نشان داده است که پرستاران بخش مراقبت ویژه در خطر بالای برداشت و انتقال میکروب های عامل بیماری از جمله آن دسته از میکروب ها که به آنتی بیوتیک ها مقاومند، قرار دارند.

به گفته دکتر دوریک اندرسون نویسنده ارشد این مطالعه و استادیار پزشکی دانشکده پزشکی دانشگاه دورهام، همه از وجود میکروب های خطرناک در محیط بیمارستان آگاهند اما در این مطالعه به بررسی چگونگی گسترش آنها پرداخته شد.

محققان دریافتند که این میکروب ها از طریق بیماران به لباس فرم پرستاران (معمولا آستین ها و جیب ها) و اشیای اطراف اتاق و اغلب نرده های تخت، منتقل می گردد.

دکتر اندرسون می گوید: این مطالعه بیدارباش خوبی برای کارکنان مراقبت سلامت است که محیط مراکز بیمارستانی می توانند آلوده باشند.

وی می افزاید: هر گونه مراقبت از بیمار یا حتی وارد شدن به اتاقی که خدمات مراقبت از بیمار انجام می شود حقیقتا باید بعنوان یک احتمال برخورد با میکروب های عامل بیماری در نظر گرفته شود.

این مطالعه بر روی 40نفر از پرستاران بخش مراقبت های ویژه بیمارستان دانشگاه دوک  انجام شد. نمونه ها از لباس این پرستاران پس از هر 12ساعت شیفا کاری جمع آوری شد. همچنین از همه بیمارانی که تحت مراقبت این پرستاران بودند و اشایای موجود در اتاق بیماران نیز نمونه هایی جمع آوری گردید.

محققان بر روی پنج پاتوژن که به عفونت های مقاوم به درمان معروفند از جمله یک سوپربگ مقاوم به آنتی بیوتیک به نام استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA) متمرکز شدند.

این مطالعه 22 نمونه پیدا کرد زمانی که حداقل یکی از پنج میکروب از بیمار یا اتاق به لباس پرستاران منتقل شده بود. در شش مورد، باکتری از بیمار به اتاق انتقال یافته بود. هیچ گونه انتقال میکروب از پرستار به بیمار یا به اتاق مشاهده نشد.

دکتر اندرسون می افزاید: من فکر می کنم تصور غلطی وجود دارد که اگر برای مثال، یک پرستار بیمار را لمس نکند و فقط با او صحبت کند، از انتقال میکروب ها جلوگیری کرده است و می تواند از پروتوکل هایی که برای جلوگیری از انتقال میکروب ها تعریف شده مثل شستن دست ها یا پوشیدن دستکش، فرار کند.

نتایج این مطالعه نشان می دهد که کارکنان مراکز درمانی حتی با ورود به اتاق بیمار نیز باید احتیاط های لازم برای پیشگیری از انتقال میکروب ها را در نظر بگیرند.

اندرسون خاطرنشان می کند که تحقیقات قبلی تنها بر روی ارتباط بیمار و پرستار و لمس وی متمرکز بودند، درحالیکه این تحقیق تاکید می کند که حتی اتاق بیمار نیز ممکن است یک تهدید محسوب شود.

این مطالعه نشان می دهد که استراتژی های پیشگیری باید یک اولویت محسوب شوند و هر مرکز درمانی باید به دنبال راه هایی باشد که احتمال انتقال میکروب ها را کاهش می دهد.

فراوری: نیره ولدخانی - بخش سلامت تبیان

منابع:

شفقنا زندگی

کلینیک آنلاین پزشکی
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.